Play your own fantasy
 
IndexIndex  PortalPortal  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Lesje RPGen

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Silver
Oma
avatar

Aantal berichten : 43
Punten : 79

Karakter profiel
Soort Karakter: Engel
Leeftijd: 21
Krachten :

BerichtOnderwerp: Lesje RPGen   za mei 21 2011, 11:11

Inleiding

Role Playing Game, of afgekort RPG, is tegenwoordig populair. Alleen niet iedereen weet nog zo goed hoe hij/zij nou echt goed moet RPGen.
Waarom dit topic? Omdat ik graag zou willen zien dat mensen hun eigen plek vinden in de RPG en goed posten. Niet dat dat goede posten alleen belangrijk is voor mezelf.. nee ook voor anderen die denken wat een stomme kleine post van niets als ze naar de rest kijken. Hier worden een paar dingetjes uitgelegd hoe je, je post beter krijgt.


Wat is nou precies een Tekst-based RPG?

Zoals ik al zei een RPG een een Role Play Game. Dit betekend dat je een personage speelt, die(meestal) anders is dan jij zelf. Maar zoiets als WoW is ook een RPG. Hier speel je een poppetje dat je kan besturen met de muis en pijltjes. Je ziet de wereld hier echt en ook je personage kan bewegen enz. Een Tekst-based RPG werkt heel anders. Hier heb je meestal een plaatje van je personage en in plaats van hem/haar te besturen met pijltjes in een actieve wereld doe je dat hier met woorden. Bij een Tekst-based RPG gaat het dus om fantasie. Je bestuurd je personage schrijvend door de omgeving die je ook beschrijft.


Grammatica en spelling

Om een goede post te maken moet alles natuurlijk wel kloppen. Zorg er dan ook voor dat je grammatica en je spelling klopt. Voor regels daarvan kun je altijd op internet kijken of in je nederlands boek(als je op de middelbare school zit). Als je denkt dat je toch veel spelfouten in woorden hebt zitten, typ je tekst dan eerst even in Word. Wanneer alles eruit is plak je het gewoon in je post.


Hoe maak je een langere post?

Dit is een vraag waarop de meeste mensen wel een antwoord willen. Met kleine posts is het soms wel eens vervelend als de rest allemaal met lange teksten aankomt. Hier krijg je een paar regeltjes die je kunt gebruiken om een langere post te maken, maar het belangrijkste is natuurlijk dat je moet posten als je zin hebt en er tijd in wil steken.

* Iets heel makkelijks is: Beschrijven van dingen om je heen en details toevoegen.

Als je alle details zoals dingen die ruikt/voelt/ziet/hoort beschrijft heb je al een veel langere zin, dus ook langere post!

Fout:
Zwartpoot liep door het bos. Hij kwam aan bij de rivier en dronk wat.

Goed:
Zwartpoot liep rustig door het bos. Het was een mooie zomerdag dus af en toe viel er een straal zonlicht door het dichte bladerdak. Zijn zintuigen bleven alert om elk geluidje uit zijn omgeving op te vangen. Al was het een mooie dag, er waren nog steeds andere Clans die hier niet mochten komen. Eindelijk had hij de rivier bereikt en boog zijn hoofd om wat van het frisse water te drinken. De zon glinsterde als glitters op het oppervlak en deed hem zijn ogen dicht knijpen.

Bij dit voorbeeld heb ik meer gebruik gemaakt van de omgeving en van de tijd en situatie die speelt.
Tijd voor nog een voorbeeld. Laten we nu eens jagen doen.

Fout:
Zwartpoot zag een prooi en sprong erop. Hij nam het in zijn bek en liep weg naar het kamp.

Goed:
Bij een zacht geritsel in de struiken keek Zwartpoot op. Hij schoot tegen de grond en sloop voort zonder ook maar een takje te breken. De wind blies zijn kant op, wat betekende dat het dier hem niet kon ruiken. De muis, die niets in de gaten had, kwam rustig de struiken uit gelopen en begon verder te zoeken naar meer eten. Zwartpoot trapelde even op zijn poten van opwinding en sprong daarna in een snelle beweging naar voren. De muis schoot weg, maar zijn poten waren sneller en drukte het dier tegen de grond. Snel beet hij het beestje dood en voelde hoe de verse geur langs zijn neus gleed. Hij schudde zijn hoofd even om weer normaal te denken. Eerst de Clan voeden en dan zelf eten, herhaalde hij in zijn kop terwijl hij zijn weg terug nam naar het kamp.

Je kunt ook nog in de tijd verspringen of dromen neerzetten in je post. Als er iets belangrijks is gebeurd in de geschiedenis en je denkt daaraan terug dan kun je dat beschrijven. Of je droomt iets en word later wakker, zodat het net lijkt alsof de droom het echte leven was.
Zo zijn er een heleboel kleine dingetjes die je post mooier en groter kunnen maken. Natuurijk moet je niet de belangrijkste regels vergeten. Een mooie, lange post kost tijd en oefening. Als je gewoon je best doet wordt je steeds beter.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://fantasystory.actieforum.com
 
Lesje RPGen
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
FantasyStory :: Algemeen :: Informatie :: Spelinformatie-
Ga naar: